• In juni 2024 verschijnt een nieuw boek van mijn goede vriend Jordan Lent. Jordan is een digitale nomade die in de ganse wereld zwerft. Dit boek is zijn debuutroman. "Het Lied van Enora" is een fantasy verhaal voor jongvolwassenen, maar ook voor volwassenen die van het genre houden. Het gaat over drie jongvolwassenen die plots en tegen hun wil verwikkeld raken in heel bizarre zaken. Na een tijdje stellen ze vast dat al die fenomenen rond hen draaien en dat zij de uitverkorenen zijn die de wereld moeten redden tegen een groep Palladijnen, geleid door een demon. Er volgen heftige gevechten tussen de Palladijnen enerzijds en de Amazones anderzijds, die het drietal moeten beschermen. Dit is echt een aanrader.

  - klik voor vergroting -
 • Ik ben blijven schrijven en ondertussen zijn er al tweeëntwintig boeken verschenen, waaronder zestien in de serie Goris-Pauwels en zes in de serie Pynaert-De Cruyenaere. Deze laatste serie speelt zich af in het interbellum. Ik ben op de gedachte gekomen om een boek te schrijven dat zich afspeelde tijdens de eerste Wereldoorlog, na een bezoek aan Flanders Fields Museum. Het zou met “Dodendans” een one shot worden, maar dat liep anders af, want de lezers wensten een vervolg en dus kwam er “Dodenmars” dat ik liet eindigen op 11 november 1918, waardoor ik zeker was dat er geen vervolg meer zou komen. Dat liep anders af want mijn lezers hadden zich zo ingeleefd in mijn personages dat ze naar meer vroegen. Daarop is de serie gestart, die zich afspeelt in het Brussel van de jaren twintig.

  Ondertussen ben ik met pensioen en heb ik besloten om mijn memoires te schrijven. Het zijn niet echt memoires in de juiste zin van het woord, maar eerder een overzicht van mijn veertigjarige carričre bij de politie. In het boek “Flikstories” verzamel ik meer dan zestig cases die ik ofwel heb onderzocht, ofwel heb aan meegewerkt, ofwel heb meegemaakt als woordvoerder. Al die gevallen zijn niet alleen maar kommer en kwel, maar er is ook veel humor in verwerkt. “Flikstories” verschijnt half december 2022.
 • De laatste maanden werd ik getroffen door ernstige gezondheidsproblemen die  te linken zijn aan het feit dat ik op 22 maart 2016 op het terrein geconfronteerd met de aanslag in het metro station Maalbeek. Men heeft mij aangeraden om "het van mij af te schrijven". Ik heb het ook gedaan, in de hoop dat het helend zou werken. Het was helaas een slag in het water. Het heeft niet gewerkt, wel integendeel, het is me heel slecht bekomen, maar goed, ondertussen is het boek verschenen onder de titel "Die dag heeft Brussel geweend (en ik ook)". Het boek is zowel in het Nederlands als in het Frans verschenen. Ik praat er openhartig over wat er die dag is gebeurd en hoe in de nasleep ervan mijn professioneel en privé-leven werden overhoop gehaald. (15/03/19)
 • Na bijna vier jaar werd ook het tweede deel uitgegeven in de reeks met Lode Pynaert en Cyriel De Cruyenaere. Na Dodendans (2014) dat een one shot  zou zijn in het kader van de herdenkingen 14-18, heb ik toch, nadat verschillende mensen hadden aangedrongen, een vervolg geschreven. Het boek kreeg de titel "Dodenmars" (2018) mee. Als ik er de kans toe krijg zal ik deze personages nog verder gebruiken, maar dan in een reeks die zich afspeelt in het Brussel van de jaren twintig.
 • Op 21 april 2018 werd mijn laatste boek "Bloedvlag" voorgesteld in de Standaard Boekhandel te Brussel. Ondanks het schitterende weer, kwamen veel mensen opdagen. Het boek werd enthousiast onthaald. Ditmaal heb ik het opgedragen aan Marieke "Wielemie" Vervoort. Onze para-olympische trots. Ondanks haar gezondheidsproblemen blijft zij een baken van hoop voor iedereen. Op 3 mei wordt een expositie aan haar geopend in Zemst. Bezoek ze. Het geeft een prachtig beeld van Wielemie. Ook heb ik het opgedragen aan Freddy "Fieremans" Thielemans, de voormalige burgemeester van Brussel. Toen hij in 2005 vernam dat ik een politieroman had geschreven dat zich in zijn geliefde Brussel afspeelde, heeft hij mij onmiddellijk gesteund. Hij was ook steeds aanwezig op de boekvoorstellingen waar hij het publiek altijd charmeerde met zijn toespraak. Freddy is ook herstellende van een ernstig gezondheidsprobleem. Ik wens hem veel beterschap. (28/04/18)
 • Het is al een tijdje geleden dat ik deze pagina heb bijgewerkt. Sinds 24 januari van dit jaar werd ik geconfronteerd met ernstige gezondheidsproblemen. Ik ben nog steeds in behandeling, maar het ergste lijkt achter de rug. Ik hoop zo snel mogelijk een "come back" te maken. Het schrijven heeft stilgelegen en komt nu ook een beetje op gang. Gelukkig heb ik mijn laden nog een aantal manuscripten liggen, zodat ook in april 2018 Stijn Goris zijn opwachting kan maken. Het boek kreeg als titel "Bloedvlag" mee. (17/12/17)
 • Ik wens u en uw familie een zalig Kerstfeest en een spetterend Nieuwjaar toe.
 • Dit is mijn programma de komende dagen:
  - lezing in het Goudblommeke van Papier te Brussel op dinsdag 11 oktober om 19 uur
  - lezing in de bibliotheek te Zellik op donderdag 13 oktober om 19 uur
  - boekenweekend te Hamme op zondag 16 oktober om 14.30 uur
  - signeersessie in de Standaard Boekhandel te Aalst op zaterdag 29 oktober van 15 tot 16 uur
  - signeersessie in de Standaard Boekhandel te Asse op zondag 30 oktober van 10 tot 11 uur
  - signeersessies op de boekenbeurs te Antwerpen:
      - 31/10/16 van 14 tot 16 uur
      - 01/11/16 van 14 tot 16 uur
      - 05/11/16 van 16 tot 18 uur
      - 06/11/16 van 14 tot 16 uur
      - 11/11/16 van 16 tot 18 uur
  Ik ben aanwezig op de stand van VBK (438) en ik hoop jullie op een van deze gelegenheden te mogen begroeten. (04/10/16)
 • De boekenbeurs komt eraan. Nu zaterdag 31/10 is ze open voor jullie. Ik ben er aanwezig op 31/10, 01/11, 07/11, 08/11 en 11/11 steeds in de namiddag. Er is ook informatie beschikbaar op mijn facebook pagina
  Ik kijk er naar uit om jullie in Antwerp Expo te ontmoeten.
  29/10/15)
 • De lente is in het land en zoals elk jaar komt er een nieuw boek aan. In de Stijn Goris-reeks verschijnt op 18 april 2015 De Daikonkweker. Ditmaal moeten Goris en Pauwels een onrustwekkende verdwijning onderzoeken maar ze worden ook geconfronteerd met een zeer gewelddadige mensenhandelaar. Spanning en actie in deze nieuwste roman.

  Vermits mijn lezers aandrongen en er veel interesse was voor Dodendans, heb ik eveneens beslist om een vervolg op Dodendans te schrijven. Het zal waarschijnlijk in 2016 uitkomen. Het is trouwens de eerste keer in mijn schrijverscarričre dat ik aan twee boeken tegelijk werk. Bijzonder vermoeiend en stresserend, maar ook zo interessant. Ik houd u verder op de hoogte van de verschijningsdata. (10/02/15)
 • Op 31 oktober 2014 opent de Boekenbeurs in Antwerpen zijn deuren. Ik zal aanwezig zijn om te signeren, en ditmaal voor twee boeken: De Mallorca Erfenis en Dodendans. U kan mij er aantreffen op 1-2-8-9 en 11 november. De exacte uren vindt u op website van de boekenbeurs of op mijn facebook pagina. Op 11 november vindt er tevens een debat plaats over de misdaadroman in de stad waar ik aan deelneem. iedereen is van harte welkom.

  Ondertussen ligt Dodendans in de winkelrekken. Het verhaal speelt zich af in 1917 in Veurne waar een prostitué werd vermoord in een hotelkamer. Een officier wordt van het front teruggeroepen om de zaak op te lossen.

  De Mallorca Erfenis loopt als een trein. Het boek werd al vier keer herdrukt. En in de lente van 2015 komt het volgende boek eraan "De Daikonkweker". Later meer hierover. (10/10/14)
 • Na deze heel zachte winter, blijkt de lente op komst te zijn. Mijns inziens is de lente nooit het land uit geweest. Maar goed, er is beter nieuws op komst: zaterdag 26 april 2014 om 15 uur wordt De Mallorca Erfenis voorgesteld, in de Standaard Boekhandel op het Muntplein in Brussel. Iedereen is van harte welkom.
  Er is nog meer nieuws. Toen ik in de loop van 2013 een bezoek bracht aan het vermaarde museum In Flanders Fields in Ieper, werd mijn aandacht getrokken op een stoffen band gedragen door de toenmalige recherche van de politie Brussel. Het idee groeide om een verhaal te schrijven over een moord gepleegd in Veurne, in de zomer van 1917. Ondertussen is het manuscript bij de uitgever en zal in de herfst van dit jaar worden uitgegeven. Later hier meer over. (19/02/14)
 • Het groot boekenfeest is alweer achter de rug. Ik heb er opnieuw vele lezers ontmoet en gezellig met hen gepraat. Ondertussen ben ik niet blijven stilzitten en verschijnt er in april 2014 het volgende deel in de Stijn Goris reeks: De Mallorca erfenis. Stijn vertrekt met zijn Sacha en met de familie Pauwels naar Mallorca op vakantie. Hun verblijf wordt verstoord door een brutale overval op een restaurant waar ze eten, waarbij een dode valt. Stijn bijt zich vast in de zaak. Sacha is verbijsterd en begrijpt niet waarom. Tot ze eindelijk tot hem doordringt en begrijpt dat alles in het verleden begon met Stijns jeugd. Hopelijk gaan jullie er ook van genieten. Ik werk ook aan een project over WOI, waarbij achter de frontlijn in Veurne op 23 juli 1917 een moord wordt gepleegd. Meer hierover later...
  Ik wens jullie en jullie familie van harte een zalige Kerst toe en een zeer gelukkig 2014 boordevol gezondheid. (03/12/13)
 • Binnenkort start de Antwerpse boekenbeurs. Een prachtig evenement dat de Vlaamse auteurs de gelegenheid geeft hun publiek te ontmoeten.
 • Ik zal er ook signeren op de stand van VBK en dat op :
  vrijdag 1 november van 12 uur tot 14 uur
  zaterdag 2 november van 14 uur tot 16 uur
  zondag 3 november van 12 uur tot 14 uur
  zaterdag 9 november van 15 uur tot 17 uur
  zondag 10 november van 16 uur tot 18 uur
  maandag 11 november van 12 uur tot 14 uur.
 • Ik hoop u er talrijk te mogen ontmoeten. (15/11/13)
 • Het is al een tijdje geleden dat er nog nieuws is verschenen, maar na deze drukke dagen en de topdag op 21juli, komen er eindelijk rustige tijden aan. Ondertussen is er ook het één en ander gebeurd.

  Op 5 juli hebben we op het politiebureau en het Stadhuis een bijzondere gast mogen ontvangen. Niemand minder dan de Belgische topspeurder Hercule Poirot was in België, op zoek naar zijn roots. Samen met de burgemeester Freddy Thielemans en korpschef Guido Van Wymersch mochten we in het kader van een documentaire van het Britse ITV David Suchet ontvangen die al 25 jaar de rol van Hercule Poirot speelt. Het was een zeer aangename ontmoeting. David Suchet is een fantastische man en het waren op sommige momenten hilarische gesprekken. Deze documentaire onder de titel "Being Poirot" zal te zien zijn in 80 verschillende landen, waaronder België.


  - klik voor vergroting -

  Tijdens de maand mei was ik te gast bij de "Manne van de Platoo". Ik ben er ook één van , want ik werd geboren aan de "plateau van Koekelberg. Op die mooie dinsdag avond ging er een gespreksavond door onder de titel "Brusselse Schraivers komme klappe". Ik was er te gast met onder meer Claude Lammens van "Een kat es gien poes" en met Danni Klein van Vaya Con Dios. Het werd een super avond onder de meer dan deskundige leiding van Robert Delathouwer. Temeer dat ik Danni Klein reeds jaren ken, maar spijtig genoeg zien we mekaar te weinig. (23/07/13)


  - klik voor vergroting -
 • Het Droste Effect is gelanceerd en dat te midden van een massale opkomst. Ik dank iedereen die erbij was. Volgens de eerste gegevens gaat het boek vlot over de toonbank en dat betekent dat steeds meer en meer lezers de weg naar Stijn Goris vinden. Ik schijf momenteel ijverig verder en ik werk ook aan het boek dat volgend jaar zal verschijnen. (8/05/13)
 • Het is weer zover: de lente is in zicht en het nieuwe boek ligt binnenkort in de rekken. Op 13 april 2013 om 15 uur wordt het Droste Effect voorgesteld in de Standaard Boekhandel op het Muntplein in Brussel. Ik mag er uiteraard onze burgemeester Freddy Thielemans verwelkomen, evenals mijn korpschef Guido Van Wymersch en ... onze Minister van Justitie Annemie Turtelboom zal er ook zijn.
  Fred Braeckman zal met mij over het boek praten. Jullie zijn van harte welkom, maar meld je wel aan. Dat kan via deze website.
 • De feestdagen zijn al in zicht. Ik wens jullie allen een zalig Kerstfeest en een spetterend 2013, vol vreugde, geluk en een goede gezondheid.
  Als jullie uitgaan, denk er dan aan dat drinken en rijden niet samengaan. Het is dikwijls beter om een taxi te nemen en veilig thuis te komen. Hou het gezellig en veilig en tot volgend jaar... (20/12/12)
 • De boekenbeurs zit erop. Wat mij betreft mag ik van een succes spreken. Ik heb het genoegen gehad om veel van mijn lezers te ontmoeten en er ook interessante babbels mee te doen. Wat ik zeer plezant vind, is dat vele collega's (zowel van de federale politie als van de lokale politie) de weg naar de boekenbeurs hebben gevonden en dan vooral de weg naar de stand waar ik signeerde. Het doet deugd om positieve woorden te hoorden van mensen die ook in het vak staan en die de situaties herkennen.
  Ondertussen heb ik ook al de drukproef binnengekregen van het zevende boek. Nog vijf ŕ zes maanden geduld en jullie vinden een nieuwe Stijn Goris in de boekhandel. Ik houd jullie wel op de hoogte via deze site. (22/11/12)
 • Na een lange deugddoende vakantie ben ik weer terug op post met al bij al toch wat nieuws. Inderdaad, zoals elk jaar staat de boekenbeurs van Antwerpen voor de deur. Dankzij mijn uitgever kan ik ook dit jaar de pen vastgrijpen en mijn boeken signeren. (02/10/12)
 • Dan is er nog nieuws uit de wereld van de misdaadauteurs. Na de spijtige stopzetting van het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs, is een andere vereniging als een phenix uit de as van het GVM verrezen. De nieuwe naam is de Verening van Vlaamse Misdaadauteurs. Zij werd opgericht door enkele die hards die eraan hielden om een band te behouden tussen de verschillende Vlaamse misdaadauteurs. Die mensen hebben mij ook gekozen als hun Voorzitter. Ik heb die moeilijke taak aanvaard om SAMEN met hen de VVM de nodige luister en krediet te geven. Meer hierover verneemt u binnenkort op deze site of via de pers. (02/10/12)
 • Nadat ik maanden afwezig ben geweest door een ziekte, ben ik sinds 1 februari 2012 opnieuw aan het werk. Het zijn zware tijden geweest die ik dankzij de toewijding en de uitstekende verzorging van mijn artsen in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst en Asse ben doorgekomen. Ik hoop dat de ellende nu eindelijk voorbij is en dat ik opnieuw de draad van mijn leven kan opnemen.
 • Ondertussen ben ik wel blijven schrijven en een zesde deel in de reeks met commissaris Stijn Goris is verschenen op 28 april 2012.
 • Het boek heet "De Gideonsbende" en het speelt zich af in het Roma milieu.

  Op een bouwwerf wordt het naakte lijk van een kind van tien gevonden, een zigeunerjongen die door slagen vermoord is. Op zijn vingertoppen vindt men bizarre snijwonden. Commissaris Stijn Goris en zijn inspecteur Stef Pauwels dringen in het Romamilieu binnen.

  Dat is bijzonder moeilijk, want de Roma vormen een gesloten gemeenschap. Beide speurders komen erachter dat het slachtoffer een gauwdief was die met zijn kompanen allerlei misdrijven pleegde...
 • Ik geef ook lezingen over verschillende onderwerpen. Voor meer informatie hierover kan je terecht op de website www.readmylips.be.